Robin Scherpen komt met eigen debuut single!


Na de release van het album Elements onder de naam ROBIN produceert Robin Scherpen zijn eerste solo single, samen met live registraties van zijn eigen songs en gitaarcomposities.
Robin Scherpen legt het fundament van zijn eerste soloplaat en composities in zijn ambacht voor de klassieke gitaar waar duidelijk hoorbaar is dat hij vele muzikale wegen heeft bewandeld.

 

Naast de samenwerking met drummer/producer Yordi Petit waar het album Elements uit is ontstaan had Robin Scherpen tevens behoefte, een soloplaat te maken om een zo ongepolijst mogelijke versie van zichzelf te laten horen.


Het resultaat is een reeks aan songs en composities die hun identiteit lenen aan de diversiteit van de klassieke gitaar en de invloeden uit de geschiedenis van de Folk/Americana/Indie en Pop muziek met als eerste single….

 

Robin Scherpen heeft tot aan het maken van deze plaat en composities niet stil gezeten.
Naast het debuutalbum, Elements van Robin Scherpen en Yordi Petit, heeft Scherpen drie jaar getoured door Europa als gitarist met Herman van Veen. Vanaf 2017 speelt Robin Scherpen met Lori Spee en arrangeert hij nieuwe en oude muziek van Lori Spee voor haar toekomstige album.
In 2017 en 2018 schreef Robin Scherpen de muziek voor verschillende kindervoorstellingen en in 2018 arrangeerde Scherpen de muziek voor de theatervoorstelling “ Op eigen benen” van Jolien Kistemakers.

Vanaf 2015 is Robin Scherpen betrokken bij de kinderrechtenorganisatie, Lot’s foundation waar hij een solovoorstelling speelt geschreven door Herman van Veen.

De reeks van songs en composities evenals de eerste single van Robin Scherpen als solist is echter het eerste werk dat uitsluitend origineel materiaal bevat en waar ideeën over beschaving, humanisme en optimisme als rode draad lopen door zijn teksten en muziek. Dit in combinatie met Robin zijn nuchtere en relativerende woorden op het podium maken zijn live optredens tot een unieke ervaring.